În data de 23 Ianuarie 2015, orele 12.30 sunteți invitați în AMFITEATRUL VERDE din INSTITUTUL DE ȘTIINȚELE VIEȚII la PREZENTAREA DE CARTE „50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene” scrisă de Marinela Vasilica ARDELEAN.

marinela_vasilica_ardelean_food_news_romania_usamv_cluj

O carte unică in lumea enogastronomica în care sunt prezentate 50 dintre cele mai reprezentative vinuri romanesti, de la 18 producatori si de la 18 restaurante din Italia, din care peste 11 au stele Michelin. Realizarea cartii a fost sustinuta de ambasadorii RO si IT, dar si de specialisti de notorietate internationala in enogastronomie. Cartea a fost lansata in Italia in 8 noiembrie 2014, la deschiderea Festivalului de la Merano (unul dintre cele mai exlusiviste targuri ale vinului din lume), iar in Romania la Targul International de Vinuri Goodwine in 05.12.2014.

GOURMAND DRINKS AWARDS anunță că Marinela Vasilica Ardelean este laureata premiului la nivel national, pentru România, în anul 2014, la categoria Best Wine Book Translation, ca autoare a volumului “50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene”.

Conform regulamentului, cartea celei care a fost desemnată somelierul anului 2014 în România va intra automat și în concursul la nivel mondial, organizat de GOURMAND DRINKS AWARDS în China, între 8 și 11 iunie 2015. Câștigătorii premiilor naționale vor intra în competiție pentru a-și adjudeca titlul The Best in the World. Rezultatele vor fi anunțate marți, 9 iunie 2015, la evenimentul anual de acordare a premiilor ce va avea loc în Yantai, Capitala Vinului din China, în timpul Festivalului Grapes by the Sea, pe plaja Wine Bay.
Lista cu reprezentantii celor 70 de țări participante la Gourmand Drinks Awards va fi postată pe site-ul companiei, în luna februarie.
Premiile Gourmand Drinks, înființate în anul 1995 de Édouard Cointreau – descendent al faimosului scriitor francez, din secolul al XVI-lea, Rabelais -, au fost asociate de jurnaliștii de specialitate, din punct de vedere al importanței lor în domeniul gastronomiei, cu renumitele premii Oscar.
Volumul “50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene” este bilingv, in romana si italiana, a fost tipărit în 2014, în condiții grafice deosebite, la editura italiană Terra Ferma.
Autoarea cărții, Marinela Vasilica Ardelean, s-a stabilit în Italia în urmă cu 15 ani și este deținătoare a unei diplome de Master in Business Administration, fiind și specialistă în şampanii. Cu două licenţe în Economie și Drept este Brand Manager al companiei italiene Foss Marai Spumanti, membră în jurii ale unor concursuri naţionale şi internaţionale de vinuri, precum și profesoară la “Italian Chef Academy” din Roma. Recent i s-a acordat și titlul Dame Chevalier des Coteaux de Champagne.

Mai jos puteți vedea câteva fotografii de la acest eveniment de excepție și o parte din prezentare. România are oameni frumoși și valoroși care duc mai departe lucrurile de valoare din această zonă unică ca și cultură eno-gastronomică.

Sursă info:

USAMV CLUJ

Ardelean.it

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Redactia FNR

Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!