Pentru fiecare dintre noi este important felul în care arătăm și binînțeles ce facem în acest sens. Ce fel de alimentație alegem, ce tip de mișcare, cât de mult putem mânca, cât de mult putem lucra la corpul nostru.
Când vine vorba de corpul tău, cunoașterea este putere. Literalmente. Cu cât mai bine îți înțelegi muschii și de ceea ce sunt capabili, cu atât mai mult îi puteți folosi. Dar atunci când există aproximativ 650 de muschi, și milioane de fibre individuale, pentru a obține o relație intimă cu ei, acest fapt e mai mult decât un pic descurajator. Așa că mai bine faceți un plan simplu. Trebuie să aveți grijă la alimentația dumneavoastră ca rezultatele să fie pe măsură. În nici un caz înfometarea nu este cheia către un corp de invidiat. Dacă doriți să dați randament în tipul de sport pe care îl practicați, în felul de mișcare pe care l-ati ales trebui să găsiți un echilibru de carbohidrați, proteine, grăsimi, minerale, vitamine și nu în ultimul rând apă. Toate acestea vor oferi corpului tău tot ceea ce are nevoie pentru a realiza performanțe de vârf.
Carbohidratii se găsesc în paste, pâine, cereale, orez, cartofi, fructe, lapte, iaurt, etc. și sunt deosebit de importante pentru sportivi, deoarece acestea furnizează organismului glucoza pentru energie. Glucoză extra, ce este în plus este stocată în mușchi și ficat sub forma de glicogen, ca rezervă de energie. În timpul unor rafale scurte de exerciții, cum ar fi sprint-ul, sau când jucați tenis, baschet sau fotbal, corpul tău se bazează pe glicogen pentru a menține nivelul de zahăr din sânge stabil și menținând astfel, energia. Dacă nu aveți suficient glicogen, vă puteți simți foarte obosit sau aveți dificultăți de susținere a activității. Aceste efecte care vă vor afecta fără îndoială performanța! În timpul exercitiilor mai lungi, corpul tău folosește depozitele de glicogen în primul rând, iar apoi trece la grăsimile stocate în corpul dumneavoastră pentru a înbunătății performanța.
Grăsimea este o sursă importantă de energie utilizată pentru a alimenta exercițiie fizice și rezistența activităților mai lungi, cum ar fi drumețiile, ciclismul și alergarea la distanță. O dietă care este prea saracă în grăsimi alimentare pot scădea performanțele atletice și pot cauza alte probleme de sănătate, cum ar fi deficiențele de anumite vitamine care necesită grăsime pentru a fi absorbite. Evident aceste vitamine le puteți lua și din alimentația dumneavoastră care conține fructe și legume dar acestea pot fi absorbite și prin suplimentele alimentare de la ShopBuilder Online.
Vitaminele și mineralele nu sunt surse de energie, dar au multe funcții importante în organism. De exemplu, sunt necesare vitamina D și calciul pentru oase puternice. Este nevoie de fier pentru ca celulele sanguine să transporte oxigenul în tot corpul. Anumite minerale, cum ar fi potasiu, calciu, sodiu se numesc electroliți și sunt importante în timpul exercițiilor fizice, deoarece acestea au un efect asupra cantității de apă din organism și la modul de lucru al mușchilor.
Sportivii ar trebui să aibă o dietă echilibrată, cu o varietate de alimente pentru a se asigura că obțin suficiente vitamine și minerale.