bioaleea_livrare-gratuita-food_news_romaniaNe aflăm într-o perioadă ciudată a anului în care ne lovim de răceli, astenie, dureri de cap și tot felul de boli specifice anotimpului. Datorită modificărilor climatice corpul nostru nu poate să țină mereu pasul cu vremea de afară și mai mereu copii sunt cei mai afectați de acest val. Vara a trecut așa că aerul aspru, vântul rece, temperatura tot mai scăzută ne afectează pe nesimțite sănătatea și starea de spirit.

Toamna mă afectează mai mult psihic decât fizic, mi-e tare greu să trec de la zilele calde si lungi de vară la vremea aceasta mohorâtă, atmosfera apăsătoare și zilele tot mai scurte și friguroase. Evident, toamna are și părțile ei bune, nu contest asta dar întâi mă lovesc de această barieră negativă.

Revenind la consecințele pe care trebuie să le suportăm datorită acestor schimbări, eu, de-a lungul anilor am încercat să găsesc diferite soluții pentru prevenirea lor. Am căutat tot felul de informații care mi-au vennit în ajutor pentru a-mi forma un nou stil de viață și pentru a putea aborda relaxată schimbările anotimpurilor. A fost un drum anevoios dar îmi mulțumesc acum că am luat această decizie. M-am îndreptat către un stil de viață sănătos, bazat pe produse BIO. Poate vă sună a clișeu datorită felului în care acesta este prezentat în mass-media. Așa am fost și eu la început, sceptică dar lucrurile nu stau chiar așa. Trebuie să îți dai seama ce îi trebuie corpului tău, la ce răspunde cel mai bine, de ce nutrienți, vitamine are nevoie. În acest sezon am început un program pe care mi l-am impus și îl urmez pas cu pas.

Programul meu a început cu creșterea imunității, bazat pe un consum ridicat de vitamina C din legume și fructe dar și pe suplimente naturiste pe bază de plante sau tincturi, depinde ce vă priește mai bine organismului dumneavoastră. Am încercat să reduc consumul de zahăr și să îl înlocuiesc cu miere, stevie sau sirop de agave în nici un caz cu îndulcitorii artificiali pentru că aceștia sunt mai dăunători decât zahărul în sine. Încerc să merg cât mai mult pe jos, să ma relaxez și să mă bucur de aerul curat de afară chiar dacă vântul este mai tăios și mai rece. Când sunt la serviciu întotdeauna caut să beau cât mai multe lichide, în principal apă plată dar preferatele mele sunt smoothie-urile cu tot felul de ingrediente naturale cum ar fi: spanacul, banana, affine, mure, cătină, kiwi, merișoare, pere, portocale, lămâie, avocado, mango, ananas și așa mai departe. Smoothie-urile sunt foarte hrănitoare și puteți să faceți tot felul de combinații de fructe și legume, nuci, semințe dar și lichide.  Iar programul meu se încheie cu suficientă odihnă cu minimun de 6 ore de somn pe noapte. Este important să fiți odihniți și să puteți da randament ridicat în activitățile zilnice.

Nu este greu să urmați programul meu dar veți spune că este costisitor și că nu orice își perimite să urmeze un program bazat pe produse bio. Consumul de produse bio vă v-a aduce mai multe beneficii sănătății decât unul bazat pe produse convenționale și supra procesate.

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Redactia FNR

Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!