Cafeaua din ghinde, utila pentru combaterea anemiei
Ghindele sunt, de fapt, fructele stejarului si se folosesc din vechime pentru a trata si combate anumite afectiuni. Acestea contin glucide, taninuri, proteine, amidon, uleiuri, potasiu, vitamina B6, magneziu, calciu si antioxidanti.
Expertii citati de portalul Health24.com sustin ca aceste fructe ale stejarului au calitati antiinflamatoare, mineralizante, antianemice, antirahitice, antioxidante, diuretice si energizante.
Ele sunt utile pentru controlul glicemiei, gastrita, ulcer, anemie, tulburari psihice, diaree, oboseala si dureri de cap. Pentru a va face singuri o pulbere de ghinda, va trebui sa culegeti aceste fructe, iar mai apoi sa le lasati sa se usuce intr-un loc calduros, pentru circa 30 de zile.
Apoi, acestea vor fi macinate cu o rasnita electrica, iar din pulberea obtinuta se administreaza cate 3-4 lingurite pe zi. Pentru cazul in care suferiti de diaree sau dizenterie, este bine sa consumati cate 3-4 lingurite de pulbere de ghinda pe zi.
Aceasta planta poate fi folosita in cazurile mai grave in doze mai mari, de pana la zece lingurite pe zi, avand o toxicitate mica.
Potrivit Health24.com, ghindele sunt un util adjuvant in hemoragii interne. Pentru aceasta va trebui sa luati pe stomacul gol 2-3 lingurite de pulbere de ghinda, fin macinata. In cazul in care aveti parte de o hemoragie puternica, va trebui sa fierbeti circa 6 lingurite de pulbere de ghinda intr-o cana de apa, timp de 2 minute, dupa care se filtreaza si se consuma.
Daca aveti probleme de sanatate din cauza anemiei, puteti face o cura timp de 30 de zile cu pulbere de ghinda!
Daca aveti cumva dificultati de sanatate din cauza unor colite de fermentatie, va trebui sa beti circa cani de cafea de ghinda pe zi. Trebuie sa nu indulciti acest preparat si sa il luati neaparat pe stomacul gol, inainte de masa.
In cazul in care suferiti de ulcer, se administreaza cate o lingurita de pulbere de ghinda de 3 zilnic, atunci cand apar dureri. Trebuie spus ca acest tip de remediu are efecte antiacide, calmante gastrice si cicatrizante.
Daca aveti probleme de sanatate din cauza anemiei, se poate efectua o cura timp de 30 de zile, context in care va trebui sa luati cate 3 lingurite rase de pulbere de ghinda. Ca sa evitati aparitia neplacuta a constipatiei, va trebui sa consumati in aceste zile si tarate de grau, miere si fructe.
In cazul in care va simtiti obositi, va trebui sa consumati o cafea de ghinda, care se obtine din 4 lingurite la o cana de apa, indulcita cu miere. Aceasta bautura poseda un efect energizant ca si cafeaua normala, insa nu se mai manifesta acea accentuare a oboselii, care se resimte de obicei dupa trecerea efectului cofeinei.
The post Cafeaua din ghinde, utila pentru combaterea anemiei appeared first on Alimentatie Sanatoasa, Nutritie si Diete de Slabire.
Source: Alimentație sănătoasă. Ro
Cafeaua din ghinde, utila pentru combaterea anemiei