ROOTS Espressor (1)ROOTS este locul unde pasiunea pentru gusturile bune și respectul pentru origini se transformă, pe timp de zi, într-un coffee shop cu cafea de specialitate, iar pe timp de seară într-un wine & tapas bar cu vinuri și specialități de la producători atent aleși. ROOTS se află în Cluj-Napoca, în centrul orașului, pe Strada Eroilor nr. 4.

Conceptul ROOTS propune o explorare a originilor în căutarea gusturilor autentice, celebrând două lumi complexe și fascinante: lumea cafelei și lumea vinului. Astfel, ROOTS – Urban Tastery devine spațiul de expresie al artizanilor gustului – atât producători români, cât și internaționali și, totodată, locul de întâlnire al iubitorilor de bunătăți.

Pasiunea pentru calitate și gust se reflectă în specialitățile ROOTS, atât în domeniul cafelei, cât și în cel al vinului și delicateselor asociate.

Coffee-shop pe timp de zi

Încă de la primele ore ale dimineții, ROOTS invită iubitorii de cafea să își înceapă ziua cu experiența preparatelor de specialitate pe bază de cafea. Cafeaua proaspătă și atent prăjită provine de la prăjitoria Origo și dă naștere celor mai variate experiențe. Pasionații cafelei pot alege din trei blend-uri diferite, cu cafea prăjită la Origo.

  • Confort Blend sau blend-ul casei, cu un profil aromatic bine balansat;
  • Single Origin Blend, însemnând diverse origini din Africa și America Centrala, selecționate de prăjitor, care se schimbă în funcție de perioada recoltei;
  • Microlot, reprezentând cafele din loturi foarte mici, boabe pe care barista le caută pentru a le folosi la competiții.

De asemenea, iubitorii de cafea vor putea experimenta gustul variat al cafelei de specialitate și prin metode inedite de brewing, precum: Chemex, Syphon Coffee, V60, AeroPress.

Pentru un plus de energie creativă, selecția de fresh-uri și limonade naturale cuceresc atât prin simplitate, dar și prin combinații delicioase, pe bază de cafea preparată la Cold Brew, o metodă de extracție a aromelor din cafea folosind apă rece, care durează aproximativ 10 ore.

Wine & Tapas bar pe timp de seară

ROOTS Vin & tapas (2)Seara, selecția de vinuri strălucește pe măsura așteptărilor. În meniul ROOTS, atenția la detaliu, măiestria și pasiunea poartă numele producătorilor locali – crame autohtone care impresionează prin calitatea gustului și prin soiurile românești.

Clos des Colombes, crama românească condusă de o familie provenită din regiunea Champagne, Bauer, vinificator care culege soiuri de la cele mai bune podgorii, Liliac, renumit pentru podgoriile din ținutul Transilvaniei, Petro Vaselo, ale căror vinuri devin expresia pură a terroir-ului, solul atent cultivat și, nu în ultimul rând, La Salina – singura cramă din Cluj – apreciată pentru gama sa ISSA, armonioasă și îndrăzneață – sunt doar câteva din numele ce promit o experiență completă a gustului, la apus de soare.

Lista vinurilor de calitate continuă și cu nume internaționale. ROOTS alătură producătorilor locali o selecție de vinuri alese, dintre cele mai renumite și premiate la ora actuală, apreciate pentru profilul lor unic.

Pentru că arta degustării nu ar fi completă fără specialitățile care îmbogățesc experiența vinului,  profilurile variate ale acestuia se dezvăluie cel mai bine în cadrul pairing-urilor cu brânzeturi. Tapas iau astfel forma brânzeturilor românești, italienești sau franțuzești și a gustărilor cu ingrediente proaspete, pregătite în bucătăria proprie.

ROOTS își propune să ofere o nouă experiență a gustului, într-un urban tastery care să devină locul de  întâlnire al specialiștilor gustului, punând în valoare originea și calitatea preparatelor.

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Redactia FNR

Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!