Care proprietari de păduri vor beneficia de paza gratuită?

paduriProprietarii de păduri care deţin de până în 30 de hectare, conform unei hotărâri adoptată de Guvern, vor beneficia de paza gratuită. Astfel, în acest sens, ocoalele silvice urmează să primească bani pentru a asigura fondurile necesare acestor activităţi.

“Hotărârea de guvern este valabilă pentru perioada 2016-2020, valoarea totală a ajutorului ce va fi acordat fiind estimată la 248,9 milioane lei, iar numărul beneficiarilor la circa 2 milioane pentru întreaga perioadă. Suprafata totală cu proprietăţi mai mici sau egale de 30 ha este de aproximativ 580.000 de hectare. Pentru anul 2016 se estimează că va fi acordată suma de 14,5 milioane lei, fonduri asigurate în bugetul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor prin rectificarea bugetară adoptată de Guvern în luna august. Începând cu anul 2017, valoarea estimată că se va aloca anual de la bugetul de stat pentru finanţarea acestei scheme de ajutor de minimis este de 58,6 milioane lei”, informează Guvernul.

Pentru a beneficia de paza gratuită, proprietarii de păduri trebuie sa dea dovadă că:
– nu se află în procedură de executare silită pentru plata datoriilor fiscale şi nefiscale, inclusiv nu au popriri pe conturile bancare;
– nu se află în procedură de închidere operaţională, dizolvare, lichidare sau administrare specială;
– nu sunt supuse unei proceduri de insolvenţă; suma ajutoarelor de minimis de care au beneficiat într-o perioadă de 3 ani fiscali, 2 ani fiscali anteriori plus anul curent, nu depăşeşte echivalentul în lei a 200.000 de euro, respectiv 100.000 de euro pentru întreprinderea cu activitate de transport rutier de mărfuri în contul terţilor sau contra cost.

Acest articol Care proprietari de păduri vor beneficia de paza gratuită? a fost publicat prima data pe Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic.


Care proprietari de păduri vor beneficia de paza gratuită?
Source: Lexcafe.ro-Portal juridic

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Redactia FNR

Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!