COMUNICAT DE PRESĂ
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale are obligaţia ca până în 15 ianuarie 2017 să adopte normele metodologice de desfășurare a acțiunilor privind lanțul scurt de aprovizionare prevăzut în Legea nr. 150/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare. Reamintim că definiţiile produselor agroalimentare sunt cele stabilite de legislaţia europeană, respectiv Regulamentele 852/2004 şi 178/2002.
De la adoptarea Legii 150/2016, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a iniţiat o serie de discuţii cu formele asociative din agricultură dar şi cu reprezentanţii marilor reţele comerciale cu scopul definitivării normelor metodologice privind Legea nr. 150/2016. Rezultatul acestor întâlniri de lucru cu toţi cei implicaţi s-a concretizat în proiectul de act normativ care se află postat pe site-ul www.madr.ro .
La iniţiativa Ernst&Young, a avut loc luni, 19 decembrie 2016, un seminar privind interpretarea și aplicarea Legii nr. 321/2009 precum și a proiectului de Hotărâre pentru aprobarea Normelor de aplicare a acestei legi, la care au participat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Niculina Tâlvăr, secretar de stat, experţii din direcţia de specialitate şi reprezentanţii marilor reţele comerciale.
În cadrul dezbaterilor de astăzi, reprezentanţii hypermarket-urilor au avut o serie de comentarii, sugestii şi propuneri privind proiectul Normelor Metodologice. Având în vedere că proiectul este în dezbatere publică, MADR recomandă reprezentanţilor hypermarket-urilor, precum şi celorlalţi factori interesaţi, să transmită în scris propunerile privind completarea proiectului mai sus menţionat. După primirea acestora, reprezentanţii MADR le vor centraliza şi analiza, în vederea stabilirii unui echilibru cât mai corect pe lanţul agroalimentar.
Sursa: MADR-Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale
COMUNICAT DE PRESĂ