De ce este mai bine sa consumi vin comparativ cu bere
Bauturile alcoolice sunt preferate de multi dintre noi, mai ales atunci cand mergem la o petrecere, iesim cu prietenii in oras sau cu iubita la restaurant. Si totusi, care dintre ele ar fi mai bine sa fie aleasa: berea sau vinul? Asta, daca ai dori ca una dintre aceste bauturi sa iti aduca beneficii si sanatatii tale?
Savantii din cadrul Universitatii din Shanghai, China spun ca au studiat efectele celor doua tipuri de bauturi, din mai multe puncte de vedere.
Potrivit Health24.com, o cana cu bere sau un pahar mediu de vin aprezinta aproximativ aceasi cantitate de alcool, insa cu toate acestea este diferita viteza cu care acesta ajunge in sange. Mai multi voluntari au fost rugati in cadrul testelor sa consume cate o bautura din 15 tipuri de alcool, in circa 20 de minute.
Atunci cand au baut bauturi spirtoase mai tari, voluntarilor le-a ajuns cel mai rapid alcoolul in sange. Vinul a ajuns in sangele acestora dupa circa 54 de minute dupa ce fusese consumat, iar berea la aproape o ora dupa ce fusese consumata. Deci, vinul ajunge la creier mai repede decat berea.
Health24.com scrie ca alcoolul contine calorii, astfel incat el poate sa iti aduca kilograme in plus oricum. De exemplu, o halba de bere contine circa 180 de calorii, adica de doua ori mai mult fata de vin.
Cercetarile nu au reusit sa stabileasca in mod clar care dintre aceste bauturi poate sa ingrase un individ mai repede, deoarece acetsea au avut parte de intervale scurte de timp. In cateva zile, nici persoanele care au consumat bere, nici cei atrasi de vin nu au luat in greutate mai mult de un kilogram.
Bauturile mai inchise la culoare sunt si mai toxice!
Totusi, specialistii asiatici sustin ca si cu un singur kilogram acumulat la fiecare doua luni si jumatate tot se ajunge la 25 de kilograme in cinci ani. Daca ne referim la mahmureala ce apare dupa consumarea unui anumit tip de alcool, expertii nu sunt de aceeasi parere.
In aceasta situatie, ei spun ca deshidratarea e un factor important, insa de vina ar putea fi si fermentarea. De pilda, s-a observat in cadrul testelor ca bauturile mai inchise la culoare sunt si mai toxice, iar in cazul berii si vinului, efectele sunt insa similare.
Un pahar de vin pe zi poate oferi un bun suport corpului, diminuand riscul unor afectiuni cardiace, dar si cel al unei presiuni arteriale mari si cel al diabetului. Health24.com mai anunta ca efectul benefic este dat de polifenolii din vinul rosu, care amelioreaza inflamatiile si nu numai.
In cazul berii, aceasta nu se prea regaseste pe lista alimentelor sau bauturilor sanatoase, desi contine si ea polifenoli, insa se pare ca efectul acestora este unul destul de mic, sustin specialistii chinezi.
Ca atare, expertii va recomanda consumul de vin in ceea ce priveste sanatatea. Totusi, exista antropologi care sustin ca placerea noastra de a bea bere i-a determinat pe oamenii din vechime sa faca agricultura si sa puna bazele civilizatiei umane.
The post De ce este mai bine sa consumi vin comparativ cu bere appeared first on Alimentatie Sanatoasa, Nutritie si Diete de Slabire.
De ce este mai bine sa consumi vin comparativ cu bere
Source: Alimentatie-sanatoasa.com-Alimentatie Sanatoasa, Nutritie si Diete de Slabire