De curând am primit un email din Germania cum că la Universitatea din Munchen se caută mai mulți doctoranzi pe domeniul microbiologiei moleculare a alimentelor, din luna august 2013. Proiectele se concentrează în principal pe bacteriilor producătoare de acid lactic sau acid acetic, în fermentațiile care au loc în produsele din carne/deteriorarea exopolizaharidelor precum și tratamentul de înaltă presiune a alimente. Proiectele de regulă implică cunoștințe de biologie moleculară (genomica, proteomica, transcriptomica, clonarea analizelor), MALDI-TOF MS s.a. Exemple ale abordării noastre de cercetare pot fi văzute pe site-ul www.foodscience.ws. Informații mai detaliate cu privire la proiectele viitoare specifice pot fi furnizate pentru candidații care vor aplica pentru un program doctoral.
Candidatul ideal trebuie să aibă diplomă de master finalizat (inclusiv teza de master) într-un domeniu legat de științele moleculare și / sau alimente. Să vorbească fluent limba engleză pentru îndeplinirea sarcinilor în laborator; limba germană la orice nivel este binevenită și va facilita legăturile sociale, dar nu este necesar.
Durata proiectului: 3 ani cu bursă care respectă legislația federală germană (TLV E 13/2) (aprox. 1.100 € net, după impozitare).
Aplicațiile complete (curicula din facultate împreună cu notele obținute, media finală, curriculum vitae cu foto, motivația de a lucra în domeniul științei alimentelor și 2 recomandări) vor fi trimise prin e-mail la:
Prof. Dr. Rudi F. Vogel – rudi.vogel @ wzw.tum.de