Facultatea e mai cool decât credeai!

Asociatia Gal Napoca Porolissum, Asociatia Gal Lider Bistrita-Nasaud, Asociatia Gal Lider Cluj în parteneriatt cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca au pregătit o mulțime de surprize ca să te convingi. De la activități extra-curriculare ca tiroliana sau treasure hunt-ul, la cele mai tari experiențe practice și de laborator, dar și multe premii pentru participanți, începând cu bilete la Electric Castle.

Evenimentul este destinat elevilor de liceu din clasele X-XII. Acestia pot participa pe baza unei inscrieri prealabile.

Programul activitatilor educative practice:
– Incursiuni în lumea echitatiei
Prezentarea, intretinerea si pregatirea unui cal de sport pentru echitatie. Elevii cei mai curajosi il vor putea incaleca.
– Deserturi antice cu amprente contemporane (pregatita de Slow Food Turda si Slow Food Cluj Transilvania)
O activitate interactiva, rapida si dulce. Se va realiza un desert la pahar si vom discuta cu elevii despre valoarea nutritionala a unui desert sanatos, continut si efecte energizante.
– Biotehnologii in arta
Realizarea unor pandantive, prin intermediul biotehnologiei de micropropagare. Plante crescute in vitro vor fi purtate ca accesorii.
– Animale de companie
Ce se intampla la terapie intensiva? Consultatia pacientului, evaluarea acestuia, cataterizare, sondaj endotraheal, managementul pacientului critic.
– Pacientul ecvin
Activitatea se va desfasura afara, în manej. Scurta descriere cu privire la abordare, contentie, particularitatile sistemului digestiv la ecvine.
– De la agent etiologic, la diagnostic
Activitatea se va desfasura in laboratorul disciplinei de Anatomie Patologica. Elevii vor invata cum se stabileste un diagnostic, realizand observatii la microscop.
– Aquaponica
Elevii vor construi un sistem de cultivare a legumelor, ecologic: “Aquaponica”. Acesta este un sistem biologic integrat care face legătura între cresterea pestilor și cultivarea legumelor cu ajutorul apei.
– Insecte utile în biodiversitate
Studiul unui stup de observatie. Elevii vor recolta polen din stupi pentru a identifica la microscop din ce tipuri de flori provin. Vom vedea si de unde se produce matasea: glandele larvelor fluturilor de matase.
– Mici observatori ai vremii în bunastarea animalelor
Interactiunea elevilor cu aparatele de masura a parametrilor aerului – temperatura, umiditate, curenti de aer in raport cu valorile maxime admise pentru asigurarea confortului/bunastarii animalelor de ferma. Vom masura intensitatea vocii, dar si diferenta dintre temperatura interna si cea cutanata

Programul activitatilor extra-curriculare:
– tiroliana – elevii vor avea ocazia sa ajunga dintr-un punct al campusului in altul folosind un mijloc inedit
– treasure hunt – elevii vor cauta indicii de-a lungul si de-a latul campusului
– alte activitati amuzante in aer liber

Tombola cu premii:
– o tombola pentru elevii participanti
Premii – o bicicleta, 4 bilete la Electric Castle, 4 trotinete, 1 skateboard si alte surprize
– o tombola pentru voluntarii care ne vor ajuta in cadrul evenimentului
Premii – 1 bilet la Electric Castle, 1 hoverboard si altele

Prepararea mancarii pe parcursul evenimentului va fi asigurata de Chef Sara Alexander si o echipa de bucatari de la Scoala de Bucatari ”Adi Hadean” (hamburgeri gourmet), dar si de firma SC A&R Dumral din Valea Ierii (ceaun).

Inscrierea la eveniment:
– 210 locuri sunt disponibile pentru elevii din clasele X-XII de pe teritoriile Asociatia Gal Napoca Porolissum, Asociatia Gal Lider Bistrita-Nasaud, Asociatia Gal Lider Cluj. Acestia se vor inscrie prin intermediul scolilor si autoritatilor locale din teritoriu. Localitatile incluse sunt: Gilau, Marisel, Maguri Racatau, Belis, Margau, Risca, Calatele, Manastireni, Capusu Mare, Izvoru Crisului, Sacuieu, Sancraiu, Huedin, Aghiresu, Iara, Valea Ierii, Baisoara, Petrestii de Jos, Aiton, Tureni, Ciurila, Ploscos, Feleacu (jud. Cluj), Rodna, Sant, Maieru, Sangeorz Bai, Ilva Mica, Lesu, Poiana Ilvei, Magura Ilvei, Ilva Mare, Poiana Ilvei (jud. Bistrita-Nasaud)
– 40 de locuri sunt disponibile pentru elevii din clasele XI-XII din Cluj-Napoca, care se pot inscrie completand formularul: https://goo.gl/forms/w4Rqju10cmPiWX453

Participarea este conditionata de completarea si depunerea prealabila a unui acord parental și a unui angajament.

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Baraian Cristian

Sunt absolvent al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB, licențiat în Management. Consider că este vital să fim echilibrați și armonioși, de aceea urmăresc în permanență să duc un stil de viață sănătos. Călătoriile sunt a doua mea natură, fie că e munte, mare, cu mașina, pe bicicletă sau pe jos. Îmi iubesc țara și vreau să o ajut și să o promovez prin tot ceea ce fac.
Moto: Acela care m-a învățat fie și o literă, a făcut din mine discipolul său.