STOP_risipei_de_alimente_food_news_romaniaJoi, 13 iunie 2013, la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a avut loc o primă rundă de dezbateri având ca temă diminuarea risipei de alimente, la care au participat Rovana Plumb – ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Daniel Constantin – ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi reprezentanţii Asociaţiei Române a Cărnii, ai APRIL, Romalimenta, precum şi ai marilor reţele comerciale etc.
Întâlnirea de astăzi se înscrie într-o serie de dezbateri care au ca scop realizarea unei strategii naţionale de combatere a risipei de alimente care va fi conceretizată prin lansarea unor programe speciale de reducere a deşeurilor alimentare rezultate din lanţul de distribuţie al marilor reţele comerciale.
„Ministerul Agriculturii, chiar din decembrie 2012, a început împreuna cu Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului o campanie de informare „o9atitudine! STOP risipei de alimente!”, care vine în sensul de a combate risipa de alimente la nivel naţional. Sunt acţiuni care se desfăşoară în această campanie pe tot parcursul anului 2013, dar cred că putem face mai mult cu ajutorul industriei alimentare. De aceea, am vrut sa avem astăzi, împreuna cu ministrul Mediului, dar şi cu industria alimentară, o primă discuţie referitoare la ce măsuri putem să identificam şi să aplicam în perioada imediat următoare”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.
La rândul său, Rovana Plumb, ministrul mediului şi schimbărilor climatice, a arătat că “astăzi, la nivelul Uniunii Europene, avem o risipă de aproape 90 milioane de tone alimente, în timp ce România înregistrează o risipă de 5 milioane tone alimente şi dorim ca împreună să găsim acele soluţii ca să reducem această risipă”.

Surse info:

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Lucian Cuibus

Founder and manager at Food News România.
Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.