În perioada 23 – 26 mai 2013 la Bucureşti, la BIBLIOTECA NATIONALĂ A ROMÂNIEI se va desfăşura Concursul International de Vinuri Bucuresti 2013 (IWCB 2013) care este organizat la inițiativa Oficiului Național al Viei și Produselor Viti-Vinicole (ONVPV), de către Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), în parteneriat cu ASER Wineconsulting, sub patronajul Organizației Internaționale …
Norme mai inteligente pentru alimente mai sigure
După scandalurile din ultima perioadă cu privire la fraudele alimentare, Comisia Europeană a adoptat în data de 6 mai 2013 la Bruxelles un pachet de măsuri –Smarter Rules for Safer Foods– destinat să consolideze controlul aplicării standardelor în materie de sănătate și de siguranță pentru întregul lanț agroalimentar, așa numita trasabilitate. Tonio Borg, comisarul pentru …
“Emotii din Chianti” la Festivalul Italian 2013
Ambasada Italiei organizează în perioada 11 mai – 30 iunie 2013 cea de-a V-a ediție a Festivalului Italian din România (festivalitalian.ro), prilej de a celebra Italia cu ocazia zilei de 2 iunie, când se sărbătorește Ziua Republicii Italiene. Muzică, teatru, cultură, dar si artă culinară şi mult “Made in Italy” vor zugrăvi această primăvară în …
Napolact inchide fabrica de branza de la Țaga
După renumita marcă Ursus, din păcate un alt brand al Județului Cluj va dispărea zilele aceastea, Napolact – Țaga – Năsal se vor “conserva”. Compania Friesland Campina deținătoare mărcii Napolact și a fabricii de produse lactate din Țaga a decis să închidă această locație “ca urmare a interesului scăzut pe care consumatorii români îl au …
Posturi scoase la concurs
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale anunţă scoaterea la concurs de recrutare a unei funcţii publice de conducere vacante de director general adjunct din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, în data de 27.05.2013, ora 10,00, proba scrisă. Dosarele de înscriere la concurs se depun la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în termen de …
Stagii de voluntariat pentru tineret
Serviciul European de Voluntariat (European Voluntary Service) prin intermediul Asociației „Young Initiative” lansează serviciul său de selecție și trimitere de voluntari români în stagii europene de voluntariat, oferind șansa tinerilor din România de a participa pentru câteva săptămâni sau luni într-un proiect de voluntariat într-o altă țară a Uniunii Europene sau din vecinătatea acesteia. Programul …
Concurs de idei pentru sectorul agroalimentar 2013
Concursul de idei pentru sectorul agroalimentar 2013 BCFN YOUNG EARTH SOLUTIONS! (BCFN YES!) are ca obiectiv principal promovarea ideilor tinerilor care studiază în domeniul agro-alimentar. Aceste dezbateri vor avea loc la al 5-lea forum Internațional dedicat Alimentației și Nutriției din Milano, Italia între 26-27 noiembrie 2013. Studenții interesați să participe la BCFN YES! trebuie să-și …
Promovarea consumului de fructe si legume in randul studentilor
A fost iniţiată o nouă campanie publică, ce abordează problematica promovării consumului de fructe şi legume în rândul studenţilor. Echipa din culisele acestui proiect este formată din: Ioana Pop, Raluca Stîncescu şi Maria Mustăţea (Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Cluj-Napoca- secţia Publicitate), în colaborare cu Iulia Hădărean (Universitatea de Medicină şi Farmacie …
Zahărul – pericolul din alimentaţie
Zahărul, denumit de nutriţionişti şi “otrava albă” este alcătuit din zaharoză, care conţine 2 molecule legate împreună (glucoză şi fructoză). Face parte din categoria glucidelor simple, cu eliberare rapidă. Zahărul are efecte rapide asupra organismului eliberând energie, el creşte rapid nivelul glucozei din sânge dar la fel de rapid îl şi scade, conferind apoi o …
Margarina, unul dintre cele mai intens prelucrate produse din industria alimentară
Am auzit multe persoane care afirmă că pentru a pierde îngreutate folosesc margarina în loc de unt, deoarece are mai puţine calorii. Este o greşeală foarte mare,deşi într-adevărare cu aproximativ 100 calorii/100g mai puţin (depinde de marcă, unele au calorii egale cu untul), margarina este obţinută prin hidrogenare,adică grăsimile vegetale iniţiale sunt transformate îngrăsimi saturate …