Procedură de infringement dacă nu se modifică Legea privind comercializarea produselor alimentare
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu a afirmat că ţara noastră riscă o procedură de infringement, dacă nu va modifica prevederea din Legea privind comercializarea produselor alimentare, conform căreia marile magazine sunt obligate să expună la raft, în proporţie de 51%, produse româneşti provenite de pe lanţul scurt.
“Recent a venit de la Comisia Europeană o atenţionare de infringement pe prevederea legată de procentul de 51% produse româneşti provenite de pe lanţul scurt, inclusă în Legea 150/2016 ce modifică şi completează Legea 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare. În mod normal, există 2 soluţii: să renunţăm la acest procent de 51% sau să mai aşteptăm o perioadă”, a precizat Irimescu.
Conform art. 10*3 din Legea 150/2016, “comerciantul persoană juridică autorizată să desfăşoare activităţi de comercializare pentru produse alimentare are obligaţia ca, pentru categoriile carne, ouă, legume, fructe, miere de albine, produse lactate şi de panificaţie, să achiziţioneze aceste produse în proporţie de cel puţin 51% din volumul de marfă pe raft, corespunzător fiecărei categorii de produse alimentare, provenite din lanţul alimentar scurt, aşa cum este definit în conformitate cu legislaţia în vigoare”.
Acest articol Procedură de infringement dacă nu se modifică Legea privind comercializarea produselor alimentare a fost publicat prima data pe Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic.
Source: Lexcafe.ro-Agricultură, Economie
Procedură de infringement dacă nu se modifică Legea privind comercializarea produselor alimentare

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Redactia FNR

Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!