costum_traditional_cluj_Produs_de_Cluj_la_targul_international_IFE_Londra_food_news_romania_2013O delegaţie a Consiliului Judeţean Cluj şi a Asociaţiei Produs de Cluj va participa, în perioada 17-20 martie 2013, la târgul Internaţional de produse alimentare şi băuturi – IFE (International Food & drink Event), ce se va desfăşura la Londra, Marea Britanie, în cadrul complexului expoziţional ExCel.  La această manifestare internaţională de maximă anvergură la care sunt aşteptaţi să participe minim 30.000 de vizitatori, România va fi reprezentată de peste 50 de firme din domeniul industriei alimentare ce reprezintă sectoarele de carne, panificaţie, patiserie şi dulciuri, apă minerală şi plată, ceaiuri, condimente, vinuri, produse lactate şi uleiuri vegetale.
În ceea ce priveşte judeţul Cluj, acesta va participa la târg cu o delegaţie a Asociaţiei Produs de Cluj din care vor face parte trei dintre cele mai mari societăţi clujene care activează în domeniul industriei alimentare, al produselor şi preparatelor din carne şi, respectiv, a uleiurilor presate la rece. Scopul participării delegaţiei clujene la acest târg internaţional îl reprezintă intenţia de a promova cu succes alimentele româneşti şi cele din zona Clujului, brandurile româneşti şi cele locale, specifice judeţului nostru, precum şi, nu în ultimul rând, dorinţa de a stabili o serie de contacte şi relaţii de business care să permită facilitarea intrării pe piaţa din Anglia şi nu numai a celor mai reprezentative produse clujene din domeniul industriei alimentare.
Un argument în plus în favoarea participării Clujului la acest eveniment îl reprezintă faptul că, în cadrul târgului urmează a fi lansat, pentru prima dată, şi programul “Meet the Buyer”, program ce va oferi posibilitatea întâlnirii marilor companii britanice importatoare, distribuitoare şi engross-iste de produse alimentare şi băuturi, cu firmele expozante.
Alături de întreaga delegaţie românească, Asociaţia Produs de Cluj îşi propune să valorifice prezenţa la acest târg de amploare prin organizarea unor degustări de preparate specifice regiunii Clujului, menite să atragă clienţi şi să ofere o perspectivă nouă şi o atitudine pozitivă, aspecte esenţiale în crearea contextului de promovare a alimentelor româneşti în general şi a celor ardeleneşti şi clujene în special.
„Participarea la acest târg internaţional, al doilea la care suntem prezenţi împreună cu Asociaţia Produs de Cluj, după cel de anul trecut de la Zakopane, din Polonia, marchează trecerea într-o nouă etapă, aceea de a ne prezenta nu doar dincolo de graniţele judeţului ci şi în străinătate, pentru a promova ce avem mai bun în materie de produse alimentare şi nu numai. Departe de a privi agricultura şi industria agroalimentară ca pe o Cenuşăreasă, ca până acum, ne propunem să contribuim la transformarea acestor sectoare economice în atuuri ale Clujului, veritabile motoare capabile să genereze creştere economică şi  notorietate internaţională pentru judeţul Cluj”, a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Horea Uioreanu.
Participarea delegaţiei româneşti şi a celei clujene la manifestarea din Marea Britanie este posibilă datorită susţinerii financiare a costurilor de către Ministerul Economiei şi va fi net superioară celei precedente, din anul 2009, când pavilionul românesc a găzduit doar 11 expozanţi.
Ca un alt aspect pozitiv, de menţionat în acest context,  este şi faptul că firmele româneşti vor împărţi un spaţiu cu o suprafaţă totală de 309 mp, localizat în zona pavilioanelor naţionale, în imediată apropiere de sectorul destinat produselor din carne, fapt ce va conferi un plus de atractivitate pentru pavilionul românesc. Produs_de_Cluj_la_targul_international_IFE_Londra_food_news_romania_2013Asociatia “Produs de Cluj” a luat fiinta la sfârsitul anului 2010, avand ca membri fondatori: Judetul Cluj (reprezentat de presedintele Consiliului Judetean); Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj; “Centrul Agro Transilvania” Cluj. Scopul asociatiei este unul extrem de ambitios, referindu-se în principal la dezvoltarea durabila si promovarea produselor, a valorilor traditiei si ale culturii, a turismului din zona judetului Cluj, promovarea excelentei în domeniul agriculturii, a mestesugurilor traditionale, în vederea cresterii competitivitatii în acest domeniu si a dezvoltarii mediului rural, reprezentarea producatorilor locali atât la nivel national, cât si la nivel international.

 

Sursă informații:

Consiliul Județean Cluj

Produs de Cluj

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Lucian Cuibus

Founder and manager at Food News România.
Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.