tortul_anului_2013O săptămână ne mai desparte de debutul expoziţiei GastroPan, eveniment desfăşurat la Exprorom, în perioada 11-14 aprilie. Ziua de vineri, 12 aprilie va fi printre cele mai dinamice din program. Vor anima atmosfera peste 50 de torturi create şi decorate în detaliu de către zeci de cofetari talentaţi din toată ţara. Miza va fi importantă, produsul cu aspectul şi gustul cel mai bun câştigând titlul de Tort al Anului 2013.

Zona de concurs de la expoziţia GastroPan prezintă zilnic, pe o suprafaţă de 1.000 mp creaţiile deosebite ale celor mai talentaţi brutari, cofetari şi bucătari. Din totalul celor 9 categorii de concurs desfăşurate în intervalul 11-14 aprilie, vineri se vor desfăşura categoriile „Tort” şi „Creaţie Artistică în Cofetărie”, reunind cei mai buni cofetari şi cele mai impresionante piese de cofetărie.  Pentru a realiza cel mai bun tort din ţară, cofetarii vor trebui să respecte nişte reguli, ca de exemplu faptul ca materiile prime şi decoraţiile folosite să fie comestibile şi să fie realizate manual. La jurizarea produselor vor conta modul de decorare, efectul publicitar, talentul artistic al creatorului, dar şi expertiza culinară (calitatea materialelor folosite), gradul de dificultate, inovaţia-creativitatea şi modul de prezentare a torturilor. Membri juriului vor fi cei mai buni specialişti din domeniu, atât din ţară cât şi din străinătate, ei fiind coordonaţi de către preşedintele de onoare al Uniunii Internaţinale a Patisierilor, Cofetarilor şi Gelatierilor (UIPCG), domnul Pataki János.

GastroPan, cea mai mare expoziţie de specialitate ce reuneşte furnizori, producători, operatori şi consumatori din domeniile panificaţiei, cofetăriei şi alimentaţiei publice va prezenta, la standurile a peste 130 de expozanţi din 24 de ţări, o gamă variată gamă de soluţii pentru afacerile de profil, dar şi numeroase concursuri şi demonstraţii practice. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 11-14 aprilie, între orele 10-18 (duminică între orele 10-16), completând talonul de acces disponibil pe gastropan.ro.

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Lucian Cuibus

Founder and manager at Food News România.
Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.