Ziua Iinternațională a Oului se celebrează în a 2-a vinere din luna octombrie a fiecărui an. Această zi se sărbătorește din anul 1996, zi în care au loc diverse manifestări la nivel internațional. Anul acesta sărbătorirea oului va avea loc în 11 octombrie. Ouăle reprezintă un aliment de bază în hrana oamenilor din întreaga lume, oferind consumatorilor proteine de calitate vitamine și săruri minerale la un preț mic. Această pastilă naturală este bogată în vitamina A, care este necesară pentru dezvoltarea sănătoasă a celulelor organismului, ajutând la menținerea sănătății pielii și a țesutului ochiului, vitamina B12, care este necesară pentru formarea celulelpr roșii din sânge, importante pentru sistemul imunitar. Un ou de dimensiuni mari conține doar 70 de calorii și 5 g de grăsime. Oul reprezintă una dintre puținele alimente în care găsim Vitamina D. O găină produce în medie 300-325 ouă pe an, iar culoarea gălbenușului este influențată de alimentația acesteia.
Mai multe detalii despre această zi găsiți pe site-ul oficial: thinkegg.com
Sunt consumator de oua, dar ma-ntreb cu ce sunt furajate gainile care dau culori diferite galbenusului?
Felicit autorul si-i doresc succes in opera de informare a semenilor!