Ziua Mondială a Oului

World_Egg_Day_Ziua_Internationala_a_Oului_2013_food_news_romaniaZiua Iinternațională a Oului se celebrează în a 2-a vinere din luna octombrie a fiecărui an. Această zi se sărbătorește din anul 1996, zi în care au loc diverse manifestări la nivel internațional. Anul acesta sărbătorirea oului va avea loc în 11 octombrie. Ouăle reprezintă un aliment de bază în hrana oamenilor din întreaga lume, oferind consumatorilor proteine de calitate vitamine și săruri minerale la un preț mic. Această pastilă naturală  este bogată în vitamina A, care este necesară pentru dezvoltarea sănătoasă a celulelor organismului, ajutând la menținerea sănătății pielii și a țesutului ochiului, vitamina B12, care este necesară pentru formarea  celulelpr roșii din sânge, importante pentru sistemul imunitar. Un ou de dimensiuni mari conține doar 70 de calorii și 5 g de grăsime. Oul reprezintă una dintre puținele alimente în care găsim Vitamina D. O găină produce în medie 300-325 ouă pe an, iar culoarea gălbenușului este influențată de alimentația acesteia.

Mai multe detalii despre această zi găsiți pe site-ul oficial: thinkegg.com

Post Author: Lucian Cuibus

Lucian Cuibus

Founder and manager at Food News România.
Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.

Leave a Reply

1 Comentariu la "Ziua Mondială a Oului"

Anunță-mă dacă sunt
avatar
Negru Ioan
Vizitator

Sunt consumator de oua, dar ma-ntreb cu ce sunt furajate gainile care dau culori diferite galbenusului?
Felicit autorul si-i doresc succes in opera de informare a semenilor!

wpDiscuz