1.500 euro/an, până în decembrie 2020, pentru fermierii care cedează exploatația agricolă

Potrivit unei submăsuri din cadrul Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a precizat că fermierii care vor să își cedeze exploatația agricolă prin contract de arendă pe minim 20 de ani sau prin contract de vânzare-cumpărare pot încasa o primă de până la 1.500 euro/an care va fi achitată până în decembrie 2020.
Astfel, beneficiarii direcți ai acestei submăsuri sunt fermierii care au aplicat cel puțin un an Schema simplificată pentru micii fermieri din Pilonul I, implementată prin APIA, și care vor să cedeze exploatația agricolă prin contract de arendă pe minim 20 de ani sau prin contract de vânzare — cumpărare.
Conform programului, valoarea primei anuale ce le revine beneficiarilor sM 6.5 este mai mare cu 20% față de suma primită în cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri.
Prin urmare, ajutorul oferit este o oportunitate pentru dezvoltarea unor exploatații mai puternice care să beneficieze de fonduri europene pentru investiții. AFIR informează că alocarea disponibilă aferentă primei sesiuni de depunere de proiecte pentru submăsura 6.5 este de 112,33 milioane de euro.
Acest articol 1.500 euro/an, până în decembrie 2020, pentru fermierii care cedează exploatația agricolă a fost publicat prima data pe Noutati legislative | Legislatie gratuita | Portal juridic.
Sursa: LexCafe.ro-Agricultură şi silvicultură
1.500 euro/an, până în decembrie 2020, pentru fermierii care cedează exploatația agricolă

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Redactia FNR

Domeniul agro-alimentar sub lupa specialiștilor!