Anuarul Statistic al FAO prezintă o sinteză vizuală a tendințele majore și a factoriilor de influență a Alimentație și Agriculturii la nivel global și interacțiunea acestora cu mediul înconjurător, social și economic. Acesta își propune să fie un punct de referință unic pentru domeniul agro-alimentar mondial și pentru factorii de decizie politică, agențiilor donatoare, cercetători și analiști, precum și a publicului larg.
Multitudinea de numere din întreaga lume se pot clasifica în patru categorii tematice generale:
- Starea resurselor agricole în lume
- Insecuritatea alimentară și malnutriția
- Hrănirea în lume
- Sustenabilitatea agriculturii și a mediului
Statisticile bune sunt necesare pentru a monitoriza progresele dezvoltării. Datele de evaluare pot duce la niște măsuri mai bune pentru a proteja vulnerabilitatea populațiilor. Fără a avea niște date bune este imposibil să evaluăm și să determinăm impactul politicilor. – José Graziano da Silva, FAO Director-General
Câteva date mai importante:
- Aproximativ 12% din suprafața pământului este cultivată cu cereale.
- Aproximativ 870 milioane de oameni, (sau 1 din 8), sunt subnutriți.
- La nivel global, aprovizionarea cu alimente a crescut de la aproximativ 2200 kcal/zi la începutul anilor 1960 la mai mult de 2800 kcal/zi până în 2009.
- Terenurile agricole sunt responsabile de aproximativ 30% din totalul emisiilor antropice cu efect de sera în atmosferă.
Acest Anuar Statistic îl puteți descărca de aici.