alerte_consumatori_atentie_la_produsul_de_slabit_Pure Caffeine_food_news_romania_smallÎn ultimii ani au apărut o mulțime de produse “miraculoase” care sunt bune la toate problemele, unele dintre acestea garantează  o pierdere în greutate fără să existe efecte secundare, cel puțin așa promit majoritatea producătorilor. Din nefericire de cele mai multe ori aceste informații nu sunt bazate pe realitate, iar consumatorul este indus în eroare cu bunăștiință doar pentru a face profit. De curând s-a descoperit că produsul de slăbit “Pure Caffeine 200 mg comprimate” comercializat de D-Hacks Laboratoires conține o substanță toxică pentru organismul uman. Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale avertizează consumatorii români, după ce centrul de sănătate NRW din Munster GERMANIA a avertizat prin intermediul sistemului Rapid de Alertă comercializarea acestui produs periculos. Acest produs conține 2,4-dinitrofenol, o substanță foarte toxică care se acumulează în organism. În anul 2008 au fost raportate cazuri de deces după consumarea tipm de 4 zile a unei doze de 600 mg/zi.

Simptomele care pot apărea după consumul acestei substanţe sunt: dureri de cap, hipotensiune, tahicardie, aritmii cardiace, stop cardiac, edem pulmonar, hiperaritmie şi disfuncţii multiple de organe. Nu este disponibil un antidot“, avertizează autorităţile germane, citate de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale.

Termenul “cafeină” este folosit în acest caz, doar pentru a induce în eroare cumpărătorii, prin analogie cu alte formule de pierdere în greutate, care conțin de fapt acest ingredient activ. Produsul, sub formă de tablete conține 296 mg de DNP (2,4 – Dinitrofenol), o substanță foarte toxică, folosită ca o “grăsime de ardere”. Vă rugăm să rețineți că doza letala de DNP (2,4 – Dinitrofenol) este foarte redusă, de 1000 -3000 mg (aproximativ 4-10 tablete)!!! Producătorul acestui produs Pure caffeine este necunoscut!

Consumatorii sunt avertizați să fie atenți atunci când cumpără un produs nou în special online, căutând în prealabil informații suplimentare pe site-urile oficiale care reglementează producția și comerțul cu astfel de produse.

Consumatorii sunt avertizați să se abțină de la cumpărarea și consumul produsului “Pure Caffeine 200 mg comprimate” comercializat de D-Hacks Laboratoires!

Sursă info:

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Mihai BG

Administrator site, Editor

Sunt absolvent al Facultății de Litere, Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca cu specializarea: Limbă şi literatură Rusă-Engleză.