bilant_gastropan_2013_premianti_food_news_romaniaEdiţia a cincea a expoziţiei internaţionale GastroPan a atras aproximativ 20.600 de vizitatori aflaţi în căutarea celor mai noi şi eficiente soluţii de dezvoltare pentru afacerile de profil. Pe o suprafaţă de 10.000 mp şi-au expus ofertele 132 de expozanţi din 24 de ţări, programul fiind îmbogăţit de numeroase demonstraţii practice susţinute de cei mai talentaţi specialişti români şi străini, dar şi de competiţii la care au participat peste 150 de brutari, cofetari şi bucătari.

Deşi industria de profil este serios afectată de criză, dezvoltarea expoziţiei arată că operatorii şi producătorii din domeniu s-au arătat extrem de interesaţi să găsească soluţii de relansare a afacerilor. Furnizorii din domeniu au răspuns nevoilor adaptându-şi ofertele la realităţile pieţei actuale şi oferindu-le partenerilor soluţii şi tehnologii capabile să îi ajute să străbată această perioadă dificilă.
Comparativ cu ediţia din 2012, anul acesta la GastroPan a crescut suprafaţa de desfăşurare cu 65%, numărul expozanţilor cu 24% şi numărul vizitatorilor cu 46%. Numărul ţărilor reprezentate la standurile expoziţiei a crescut cu 50%, în timp ce suprafaţa medie a standurilor ocupate a crescut cu 62%. Mai mulţi expozanţi au susţinut la standurile proprii numeroase demonstraţii practice pentru a-i convinge pe vizitatori de eficienţa tehnologiilor, echipamentelor şi ingredientelor expuse. Pe tot parcursul expoziţiei 20 de maeştrii artizani talentaţi au susţinut demonstraţii de modelare în zahăr, ciocolată, turtă dulce sau marţipan, de sculptură în legume şi fructe, show-uri de gătit şi sesiuni de decorare a torturilor.

Mai jos puteți vedea și lista câştigătorilor de la Concursurile GastroPan ediția 2013!

PÂINE (P1)

I. ADRIANA BOLGIU SNC – Urlați

II. MADEXPORT SRL – Sfântu Gheorghe

III. PRIMULA SRL – Sânmartin

CREAȚIE ARTISTICĂ ÎN ALUAT (P2)

I. MADEXPORT SRL – Sfântu Gheorghe

II. ELDI BRUTĂRIA SRL – Agrișteu

III. PÎSLARU SRL – Roata de Jos

PATISERIE (P3)

I. ELDI BRUTĂRIA SRL – Agrișteu

II. ANA PAN SA – București

III. MADEXPORT SRL – Sfântu Gheorghe

TORT (C1)

I. MAGIC ROYAL SRL – București

II. ANA PAN SA – București

III. SENSATION CAKE – Brașov

CREAȚIE ARTISTICĂ ÎN COFETĂRIE (C2)

CIOCOLATĂ

I. DIOMARZIPAN – Sfântu Gheorghe

II. MOHAMED FATHY – București

III. POEM CAFFE – Brăila

ZAHĂR

I. DELICE INTERNATIONAL – Câmpina

II. MELCAT COM IMPEX SRL – București

III. DELICE INTERNATIONAL – Câmpina

MARȚIPAN

I. ANA PAN SA – București

II. VĂTĂMĂNIUC MARIANA – Botoșani

III. AMERICAN DESSERTS – Oradea

GELATERIE (C3)

I. LA ANGELA – Târgu Mureș

II. REGHINA PRODIMPEX SRL – Cluj-Napoca

III. KRYS-LUKYS SRL – Șimleu Silvaniei

SCULPTURĂ ÎN FRUCTE ȘI LEGUME (G1)

I. GASTROHELP CATERING – Constanța

II. CASA KRAUS – București

III. ȘCOALA BELLA ITALIA – Brăila

* Categoriile „Platouri Preparate Reci” (G3) şi „Cupa de Cristal a Bucureştiului în Arta Culinară” (G2) au fost organizate de către Asociaţia Euro-Toques România şi respectiv Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (ANBCT).
Lista câştigătorilor la aceste categorii va fi publicată pe gastropan.ro.

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Lucian Cuibus

Founder and manager at Food News România.
Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.