festivalul_alimentului_2014_cluj_napoca_food_mews_romaniaFacultatea de Ştiința şi Tehnologia Alimentelor din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, în colaborare cu Asociaţia Specialiștilor din Industria Alimentară din România (ASIAR) şi Primăria Cluj Napoca, organizează “FESTIVALUL ALIMENTULUI – Ediţia a – III – a”. Evenimentul va avea loc în data de 13.06.2014, orele 10.00 – 13.00 în clădirea Institutului de Ştiințele Vieţii, din incinta Universităţii de Ştiințe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Calea Mănăştur, nr. 3-5. În cadrul acestui eveniment, studenţii Facultăţii de Ştiința şi Tehnologia Alimentelor, specializările: Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole, Ingineria Produselor Alimentare şi Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare vor expune produsele realizate în cadrul proiectelor de licenţă. Organizatorii subliniază faptul că vizitatorii vor putea gusta din toate produsele alimentare expuse, care sunt obţinute prin utilizarea unor tehnologii inovative şi urmăresc promovarea unei alimentaţii sănătoase, cu efecte benefice asupra organismului.

Premile oferite Produsele premiate de către compania CHR Hansen:

1. Panificaţie – Ştefan Nicoleta / TPPA – ID Biscuiţi cu făină de in
2. Carne – Ciobanu Diana Elena / TPPA – Conservă din organe de porc in sos de vin
3. Lactate – Trifa Andreea / CEPA – Iaurt cu ulei volatil de levănţică şi iaurt cu ulei volatil de levănţică şi miere
4. Băuturi – Gujan Raluca /CEPA – Băutură funcţională din produse apicole şi citrice
5. Produse din fructe – Oros Victoriţa / CEPA – Gem de kiwi fortifiat cu resveratrol microîncapsulat
6. Desert – Roşa Ioan Cosmin / TPPA – Jeleu cu ardei iute
7. Ingrediente – David Anamaria / TPPA – Oţet din merişoare
8. Inovaţie – Varzari Renata / IPA – Bio-ambalaj pentru fructe

Felicitari organizatorilor, studenților și celor care au participat la acest eveniment foarte important pentru Industria Alimentară din România.

UPDATE GALERIE FOTO:

Pe pagina de Facebook Food News România puteți găsi mai multe fotografii de la acest eveniment important din Cluj-Napoca.

De aici puteți descărca broșura cu toate produsele prezentate la acest festival.

Dacă doriți să studiați Ingineria Alimentelor puteți să o faceți la USAMV Cluj-Napoca. Mai multe detalii găsiți pe pagina oficială a Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor.

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Lucian Cuibus

Founder and manager at Food News România.
Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.