vino_italia_romania_2014_expo_food_news_romaniaÎn perioada 7-10 noiembrie 2014, in Italia – “Focus on Romania” la cea de-a 23-a ediție a târgului “Merano Wine Festival”, unul dintre cele mai exclusive târguri la nivel mondial din domeniul industriei viticole.

Dedicat operatorilor de sector, cu o prezență de 6000 vizitatori anuali și peste 500 companii de vinuri Premium, aleși cu extremă atenție, această ocazie este o deosebită oportunitate pentru imaginea viticulturii românești și pentru cei 14 producători români selecționați personal de către Marinela Vasilica Ardelean, cel mai bun somelier di Romania, 2014 și de către Helmuth Koecher – proprietar și fondator Merano Wine Festival.

Un salon în interiorul prestigiosului Kurhaus, va fi dedicat României, reprezentată de către 14 branduri românești: Viile Metamorfosis, Petro Vaselo, Villa Vinea, S.E.R.V.E., Gramma, Crama Basilescu, Davino, Crama Bauer, Prince Știrbey, Crama Gîrboiu, Nachbil, Vinarte, Liliac și La Sapata.

Este prima dată când un grup de companii românești sunt prezente la această manifestare expozițională, unul de o mare amploare și importanță pentru industria viti-vinicolă din Europa. Toate vinurile românești selecționate au fost premiate de către comisia de degustare a acestui festival. Conform regulilor de participare, la acest prestigios eveniment se pot prezenta doar vinurile care au fost degustate și aprobate în prealabil, fiind acceptate maxim 3 etichete pentru fiecare producător, indiferent de țara de origine.

Sunt prevăzute numeroase întâlniri cu presa, importatori, firme de distribuție din Italia, din țările UE și din afara spațiului comunitar, creându-se astfel reale posibilități de identificare a unor noi oportunități de export pentru produsele viti-vinicole din România, de dezvoltare a unor importante colaborări pe piața internațională și de atragere de investiții în țara noastră în acest domeniu de activitate.

Pe toată perioada de desfășurare a Festivalului Vinului de la Merano, companiile românești vor fi acompaniate de către de E.S. Dana Manuela Constantinescu – Ambasadorul României în Italia, Marius Cristea din partea Ministerului Economiei, Mirela Heizer, inspector ONVPV și Marinela Vasilica Ardelean.

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Lucian Cuibus

Founder and manager at Food News România.
Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.