oncos_a_intrat_in_insolventa_brand_de_cluj_food_news_romaniaDupă ce în ultimii ani Clujul a rămas fără brandurile care îl defineau: Ursus, Napolact, Feleacul ș.a., zilele trecute un alt brand local a decis că trebuie să părăsească piața din Cluj pentru o afacere imobiliară. Este vorba despre Oncos, care a solicitat Magistraturii Tribunalului Comercial Cluj intrarea în insolvență, iar aceștia au admis această cerere în data de 4.04.2014.

Pe site-ul Consiliul local Florești apare pe ordinea de zi, programată pentru data de 10 aprilie,la punctul 9 proiectul propus de ONCOS: “Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei pentru PUZ „ Construire ansamblu rezidenţial cu regim de înălţime de la P+E la P+7E, situat în localitatea Floreşti, str. Abatorului, f.n., beneficiar SC ONCOS SRL”.

Conform celor de la Florești Știri, ONCOS SRL “a obținut de la Primăria Florești Certificatul de Urbanism în vederea obținerii avizelor de la furnizorii de utilități. Apoi, următorul pas pe care societatea trebuie să-l parcurgă este obținerea Autorizației de Demolare a tuturor construcțiilor de pe o suprafața de aproximativ 9 hectare, la care se adaugă alte câteva terenuri deja achiziționate.

ONCOS intenționează să construiască 18 imobile de locuit, cu regim de înalțime S+P+4, S+P+5, P+7 (în sistem piramidal), în total 700 de apartamente, pe o suprafață de 64.585 metri pătrați (inclusiv garaje), la care se adaugă spațiu demisol cu destinație garaje pentru alte 390 de mașini. În imediata apropiere a imobilelor urmează a fi cosntruită și o gradiniță!

Este trist că încă un brand local dispare pentru a face loc unor speculații imobiliare, chiar dacă locuitorii din apropierea fermei de păsări se bucură că vor scăpa de mirosul neplăcut din ultimii ani.

1

Să ne reamintim și câteva informații despre ONCOS:

  • Vasile Onaca a relansat pe piaţă marca Avicola Floreşti, brand vechi din 1973. Sub acest brand, Oncos – societate comercială înfiinţată în anul 1991 – a distribuit produse din carne de pasăre şi ouă, de la cele cinci ferme din Comuna Florești de lângă Cluj-Napoca.
  • Cu aproape 1000 de angajați, Oncos a devenit cel mai mare brand clujean de după Revoluția din 1989 continuînd să ocupe acest loc de ani de zile.
  • Oncos a fost al 43-lea angajator din România- ca mărime și dinamică- și al 17-lea în topul producătoriilor români de carne de păsare, în topul 100 compani cu capital interal românesc monitorizată de registrul comerțului.
  • În cifre Oncos înseamna: 4 ferme de creștere a puilor de carne (la Gilău, Lomb, Jucu- în județul Cluj și la Panic – în județul Sălaj), o fermă de creștere găini ouă consum- în Chinteni, județul Cluj, un abator de păsări în Florești, judetul Cluj, o fabrică de pâine, două depozite de mare capacitate în Florești, Judetul Cluj, 42 de unități comerciale răspândite în județul Cluj și în județele învecinate, 4,7 milioane de pui de carne crescuți annual, milioane de ouă de găini pe an, zeci de tone de pâine și produse de panificație.

 

Sursă info:

Tribunalul Comercial Cluj

Oncos.ro

Floresti Știri

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Lucian Cuibus

Founder and manager at Food News România.
Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.