flags_europa_steaguri_stagii_de_voluntariat_food_news_romaniaServiciul European de Voluntariat (European Voluntary Service) prin intermediul Asociației „Young Initiative” lansează serviciul său de selecție și trimitere de voluntari români în stagii europene de voluntariat, oferind șansa tinerilor din România de a participa pentru câteva săptămâni sau luni într-un proiect de voluntariat într-o altă țară a Uniunii Europene sau din vecinătatea acesteia.
Programul este inițiat de către Comisia Europeană din anul 1996, fiind inclus în toate cadrele multianuale de finanțare în domeniul tineretului Uniunii Europene. În acest moment Serviciul European de Voluntariat reprezintă Actiunea 2 din cadrul programului Tineret în Actiune (Youth in Action), iar din 2014 va fi integrat în viitorul program Erasmus for All.
Prin intermediul EVS tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani pot aplica pentru stagii de voluntariat în alte țări ale Uniunii Europene sau din vecinatatea acesteia, pornind într-o călătorie care le va schimba cu siguranță perspectivele și îi va ajuta să învețe, să se descopere pe sine, să cunoască oameni și culturi noi.
Stagiile pot să fie de scurtă durată (sub 2 luni) sau de lungă durată (2-12 luni) și sunt cu siguranță o oportunitate “life-changing” pentru  tinerii care iau parte la ele.

Un astfel de stagiu nu doar că îți ofera șansa de a aduce o contribuție vizibilă în comunitatea în care vei lucra și îți va permite să descoperi o nouă cultură, să lucrezi într-un mediu internațional, să te cunoști mai bine și pe tine însuți, să înveți o limbă străină nouă ș.a.

conditii_stagiu_voluntariat_food_news_romania

Mai multe detalii despre aceste programe găsiți pe: younginitiative.org

0 0 votes
Article Rating

Scris de

Lucian Cuibus

Founder and manager at Food News România.
Sunt absolvent al USAMV Cluj-Napoca, specializarea Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole și al masterului internațional Food Quality Management. Din anul 2013 sunt Doctor în Ingineria Produselor Alimentare, titlu obținut la Alma Mater Studiorum Universitatea din Bologna, Italia.