Cele mai apreciate produse de patiserie

produse_de_patiserie_selgros_food_news_romaniaPentru cei mai multi, dimineata perfecta incepe cu o cafea. Pentru mine, nu exista cafea fara un croissant sau un corn bun. Gustul dulce al umpluturii si aluatul sfaramicios al foietajului, in combinatie cu gustul usor amarui al cafelei, transforma micul dejun in gustarea perfecta a diminetii. Tot mai multa lume alege produsele de patiserie ca gustari ale zilei. Mirosul de aluat rumenit, proaspat scos din cuptor, iti trezeste simturile. Daca treci pe la Selgros, nu uita sa gusti din minunatele produse de panificatie, calde, tocmai scoase din cuptor. La ei gasesti de toate: paine din secara, grau, ovaz, orz si porumb, baghete si o multime de specialitati de patiserie. Vezi oferta la produsele de patiserie, click aici!

Putini sunt cei care stiu ca de fapt, produsele de patiserie nu sunt la origine frantuzesti. Desi cuvantul “desert” provine de la frantuzescul “desservir”, totusi, croissantul, care este si cel mai cunoscut produs de patiserie, provine de la austrieci. Conform unei legende, acesta ar fi fost creat in Viena, pentru sarbatorirea unei victorii in fata Imperiului Otoman. Cele mai multe produse de patiserie provin de la otomani, care au dominat Europa in secolul al XIII-lea. Chiar si dupa caderea imperiului, mancarea acestora a ajuns sa faca parte din viata de zi cu zi a europenilor. Asa se explica faptul ca produsele de patiserie erau gustarile preferate de la curtile franceze si spaniole. Conform istoricilor, cel care a perfectionat retetele produselor de patiserie frantusesti a fost Antonin Careme, bucatarul lui Napoleon, al tarului Alexandru al Rusiei si al regelui englez George al IV-lea. Careme a creat conceptul de haute cuisine, castigandu-si faima prin munca la propria patiserie, “Patisserie de la rue de la Paix”.

 

Cele mai populare produse de patiserie sunt:

-eclerul

-tartele cu diverse umpluturi

-millefeuille ( celebrul cremes frantusesc)

-macarons

-pateul: un preparat din foietaj, in forma dreptunghiulara si umplut cu branza sau ciuperci

-croissantul

-triangle: preparat din foietat, cu o forma dreptunghiulara si umplut cu branza sau carne tocata

-saleurile

-saratelele

In Romania sunt foarte apreciate si placintele, branzoicile, gogosii, cozonacii, checul si strudelele umplute.

Desi sunt foarte gustoase, produsele de patiserie trebuie consumate cu atentie, datorita continutului caloric ridicat si a grasimilor hidrogenate folosite de cele mai multe ori in produsele de patiserie.
Selgros Iasi

Produse alimentare si nealimentare

Soseaua Nicolina nr. 57A Iasi,700711, RO

Tel: 0232 306 000

Fax 0232 306 199

Post Author: Lucian Cuibus

Lucian Cuibus
Founder and manager at Food News România

Leave a Reply

Fi primul care comentează !

Anunță-mă dacă sunt
avatar
wpDiscuz